top of page

Temperówki do czekolady

Temperowki-do-czekolady
Temperowka-do-czekolady

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

POMATI

Nasza oferta urządzeń do  produkcji wyrobów czekoladowych to Oblewarki do czekolady, Dozowniki One Shot do produkcji pralin, temperówki do czekolady, tunele chłodnicze i  komory chłodnicze , drażetkarki, oraz karuzele do figur czekoladowych.

CZEKOLADOWE TECHNOLOGIE POMATI

Oblewanie-czekolada
Temperowka-do-czekolady

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY T5

Temperowka-do-czekolady

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY T20

Temperowka-do-czekolady

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY T8

Temperowka-do-czekolady

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY T35

Temperowka-do-czekolady

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY T10

Oblewanie-czekolada

OBLEWANIE

CZEKOLADĄ

Temperówki do czekolady

Temperówki Pomati T8, T10, T20, T35 są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to niezawodność i prostota obsługi.

 

Doskonale sprawdzają się w procesie oblewania zatemperowana czekoladą. Urządzenie może być wyposażone w dodatkowe przystawki, dozującą i dekorującą. Wyposażając stanowisko w tunel chłodniczy Pomatii stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, ciast oblanych czekoladą, ciastek. śliwki w czekoladzie i innych owoców.

Temperówki do czekolady

Temperowka-do-czekolady
  • Wykonane ze stali nierdzewnej  w gat. 304.

  • Pojemność zbiornika od 5 kg do 50 kg

  • Podgrzewany stół wibracyjny

  • Programowane dozowanie lub manualne za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady

  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.

  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia.

  • Opcjonalnie system do oblewania czekoladą

  • Akcesoria do dekoracji

  • Moc od 1,2 kW do 3,5 kW

  • zasilanie 400 V / 50 Hz

Oblewanie czekoladą

Pomati : system do oblewania czekoladą

  • Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne,  boczne i dolne czekoladą

  • Zintegrowany z temperówką do czekolady T8, T10, T20, T35

  • Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s pełna synchronizacja z tunelem

  • Szerokość przenośnika od 180 mm do 320 mm

  • System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy

  • Regulowany nadmuch  do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali

  • Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów

  • Aplikacja do dekorowania np. ciastek, babek, ciast, batonów

  • Prosta konstrukcja łatwa do  mycia

  • Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności

Oblewanie-czekolada
bottom of page