Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

POMATI
Automatyczna produkcja pralin
Technologia Pomati
Linia do produkcji pralin
Przykładowe możliwości:
Linia do produkcji pralin pracująca w trybie ciągłym to : Wydajność do 140 kg gotowych pralin na godzOferujemy trzy modele dozowników typu One Shot o wydajnościach od 37 do 140 kg na godzinę, gotowych pralin, lub 100 kg nadziewanych czekolad. Od 220 do 360 form na godzinę.
System podawani i podgrzewania form z magazynkiem
Dozownik do produkcji pralin model 5 lub 10
System automatycznego podawania czekolady
System automatycznego podawania nadzienia
Stół wibracyjny poziome wibracje
Tunel chłodniczy lub szafa chłodnicza
Dozowniki One Shot OSD - 5 wydajność do 70 kg/h.
Dozowniki One Shot OSD - 10 wydajność do 140 kg/h.




Automatyczna produkcja pralin
Technologia Pomati
Automatyczna produkcja pralin
Dozowniki Typu One Shot współpracujące z systemem podawania czekolady i nadzienia to natychmiastowa produkcja pralin. Urządzenie w jednym takcie buduje korpus czekoladowy, wypełniając nadzieniem tworząc nadziewaną pralinę, lub czekoladę.
Prawdziwa rewolucja Pomati polega na wykorzystaniu technologii One Shot, która pozwala wyprodukować do 140 kg. czekoladek na godzinę.
Nasze maszyny do pralin pozwalają na automatyczną produkcję pralin, trufli, nadziewanych czekoladek, tabliczek czekolady oraz wszelkich innych produktów cukierniczych np makaroników.

Linia do produkcji pralin: w skład automatycznej linii do produkcji pralin wchodzą :
1. System podawania i podgrzewania form OSM z magazynkiem na formy.
2. Dozownik do produkcji pralin One Shot 5/10 OSD – Dozownik 360 form/h.
3. Stół wibracyjny poziomy OSV
4. Tunel chłodniczy dł. 12m / Szafa chłodnicza 175/275 – 108 form.
5. System automatycznego dozowania nadzienia i czekolady, połączony z dozownikiem do pralin.
Cała linia może być obsługiwana przez jedną, dwie osoby, duży czytelny wyświetlacz, proste menu, bezawaryjna praca, automatyzacja całego procesu produkcji to zalety systemu Pomati. Długość systemu 5.535 mm wraz z szafą chłodniczą.
