top of page
Dozowniki-do-produkcji-pralin

PRODUKCJA CUKIERNICZA

Linia do produkcji Pralin i Czekolad

Linie Produkcyjne.

Oferujemy wysokowydajne linie do produkcji pralin, nadziewanych czekolad, batonów energetycznych, zbożowych, lodów rzemieślniczych POWRLAB. Wdrażamy technologie, szkolimy personel, zapewniamy gwarancje, serwis i doradztwo.

Linia do produkcji pralin

Linia do oblewania czekoladą

Linia do produkcji czekolad.

Linia do produkcji pralin pracująca w trybie ciągłym to :

  1. System podawani i podgrzewania form z  magazynkiem

  2. Dozownik do produkcji pralin model 5 /10

  3. Stół wibracyjny  - poziome wibracje

  4. Tunel chłodniczy lub szafa chłodnicza

  5. Wydajność do 140 kg /h.

Automatyczna linia do oblewania czekoladą

składa się z :

Temperówka do czekolady model T20 lub T35

Pas do oblewania ze stołem wibracyjnym.

System nadmuchu - zgarnianie nadmiaru czekolady

Tunel chłodniczy  4 - 12m.

Dodatkowy zbiornik do topienia czekolady

Linia do produkcji czekolad pracująca

w trybie ciągłym to :

  1. Zbiornik do topienia czekolady Tank 150 L

  2. Temperówka do czekolady T20 lub T35

  3. T-line – system do produkcji czekolad

  4. Granulator (opcjonalnie) – posypywanie np. orzechem

  5. Tunel chłodniczy lub komora chłodnicza

Linia do produkcji batonów

Produkcji czekolady  Bean to Bar

Konfekcjonowanie

Linia do produkcji batonów pracująca

w trybie ciągłym to :

  1. Produkcja masy do batonów

  2. Formowanie wstęgi 

  3. Proces schładzania produktu.

  4. Cięcie formowanie batonów

  5. Konfekcjonowanie i pakowanie

  6. Linia o wydajności do 160 szt./min

Produkcja czekolady od ziarna:

 

Oferujemy urządzenia i maszyny do produkcji czekolady rzemieślniczej Bean to Bar. Wydajności od 30 do 1000 kg/h. Powtarzalność produkcji każdego dnia. Wdrażamy technologie szkolimy i doradzamy

Konfekcjonowanie produktów:

 

Oferujemy pełną automatyzację procesu konfekcjonowania: sortowanie, zliczanie i pakowanie małogabarytowo produktów takich jak: cukierki, słodycze, gumy, lizaki. Liczarki, pakowaczki, kartoniarki, transport, ważenie kontrolne wszelkich rodzajów bułek.

temperowanie-czekolady

Nasze Realizacje.

Od projektu do realizacji. Jesteśmy z naszmi klientami na każdym etapie realizacji inwestycji. Pracownia lodów rzemieślniczych, pracownia cukiernicza, czekolady i wyrobów gastronomicznych.

Szkolenie, serwis, doradztwo i gwarancja.

bottom of page