Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

POMATI
Oblewarka do Czekolady
Technologia Pomati
Oblewanie czekoladą ręczne i automatyczne
Składany pas do oblewania :
Siatkowy pas transmisyjny ze stołem wibracyjnym
System Start/Stop
System nadmuchu do zgarniania nadmiaru czekolady.
Składana konstrukcja, minimumalne wymiary
Półka do rozładunku produktu
Prędkość oblewania produktów regulowana.
Elektryczne sterowanie wentylacją
Szerokość taśmy 180 mm/ 250 mm.
Elektroniczna kontrola prędkości 0-2 mt/min.
Napięcie 230 V – 50 Hz – 1,2 kW jednofazowe.
Wymiary rozłożonego pasa: 450x1820x1030 mm
Wymiary złożonego pasa: 450x500x1890 mm
Temperówki do czekolady T8/T10/T20/T35




Pas do oblewania czekoladą
Technologia Pomati
Automatyczne oblewanie czekoladą
Automatyczna linia do oblewania czekoladą składa się z :
Temperówka do czekolady model T20 lub T35
Pas do oblewania z wbudowanym stołem wibracyjnym.
System nadmuchu - zgarnianie nadmiaru czekolady
Tunel chłodniczy 4 - 12m.
Dodatkowy zbiornik do topienia czekolady
Oferujemy systemy do oblewania czekoladą
lub polewą o wydajności rzemieślniczej i przemysłowej.
Oblewanie czekoladą krycie kurtynowe:
Oblewanie górne, boczne, podlewanie od dołu i łączne.
System zintegrowany z temperówką do czekolady T20, T35

Oblewanie czekoladą: Oblewanie kurtynowe, górne, boczne, podlewanie od dołu i łączne.
System zintegrowany z temperówką do czekolady T8, T10, T20, T35. Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s pełna synchronizacja z tunelem chłodniczym. Szerokość przenośnika od 180 mm do 320 mm.
Oblewrka do czekolady to połączenie temperówki do czekolady z systemem do oblewania.
System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy. Regulowany nadmuch do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali. Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów. Dekorator do dekorowania np. ciastek, babek, ciast, batonów. Prosta konstrukcja łatwa do mycia. Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności
