Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

POMATI
Zbiorniki do topienia czekolady
Technologia Pomati
Zbiorniki do topienia czekolady
Specyfikacja techniczna:
Konstrukcja w całości wykonana ze stali
nierdzewnej AISI 304
Ogrzewanie, płaszcz wodny z regulacją temperatury.
Czyszczenie wyjmowane mieszadło i pompa w celu łatwego czyszczenia.
Parowanie z temperówką do czekolady.
System nocnego czuwania.
Pompa o zmiennej prędkości.
Praca w trybie ciągłym.
Pojemność 150 kg/300 kg
Zasilanie 240/400 V - Hz 50/60 - kW 2.9/4,12
Wymiary 900x900 x1100 mm/1000x1000x1300mm




Zbiorniki do czekolady 150 i 300 l
Technologia Pomati
Zbiorniki do czekolady 150 i 300 l
Automatyczny zbiornik do roztapiania i utrzymywania stałej temperatury czekolady.
Oferujemy pojemności 150 i 300 litrów. Elektroniczne sterownie temperatury, tryb pracy i tryb nocnego czuwania.
Mieszadło wykonane w całości ze stali kwasoodpornej. Grzanie zbiornika płaszcza wodnego sterowane z pulpitu, otwarty system umożliwiający sparowanie zbiornika z automatyczną pompą ekstrakcyjną.

Zastosowanie: oprócz powszechnego użycia do topienia i mieszania czekolady, urządzenie może być sparowane z temperówką do czekolady, dzięki czemu nasze maszyny będą mogły pracować w trybie ciągłym np 8 godzin. Dzięki roztapianiu produktów w automatycznym, wstępnym zbiorniku nie tracimy czasu na podgrzewanie ich we właściwym zbiorniku temperującym czekoladę.
Zbiornik posiada mieszadło wykonane ze stali kwasoodpornej ze zgarniakami gwarantujące idealnie wymieszanie surowca oraz równomierny rozkład temperatur co w przypadku czekolady, masła kakaowego ma kluczowe znaczenie.
Zbiornik T 150 i 300 posiada zabezpieczenie umożliwiające w chwili przerw w dostarczaniu zasilania powrót surowca do zbiornika, kocioł automatycznie wykonuje tzw. auto-rewers w celu uniknięcia krystalizacji surowca wewnątrz rury przelewającej.
