Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

Rollermac
Drażetkarki Przemysłowe
Technologia Rollermac
Drażetkarka Powlekarka
Specyfikacja techniczna:
Trwała struktura wykonana z aluminium avional (wysoce wytrzymałego stopu aluminium, miedzi, magnezu i silikonu), oraz ze stali nierdzewnej. Bęben do obróbki produktu wykonany jest ze stali nierdzewnej, okrągły.
Automatyczne opróżnienie bębna + wysuwana szuflada (pomocna przy opróżnianiu). Automatyczny System Natryskowy.
System wentylacyjny ciepłego powietrza regulujący prędkość nawiewu oraz temperaturę, służący np. do procesu „wygładzania” oraz nabłyszczenia produktu.
Urządzenie jest również wyposażone w zintegrowany system chłodzenia, z możliwością kontroli temperatury na wyświetlaczu (umożliwiający wybór nadmuchu gorącym powietrzem, w temperaturze pokojowej lub schłodzonym).




Powlekanie produktów roślinnych
Technologia Rollermac
Bęben drażetkarski
Powlekarki - drażetkarki obtaczające czekoladą, idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową.
Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a w szczególności przemysł. Urządzenie wyposażone jest w pompę to wytwarzania zimnego i gorącego powietrza.
Wielkość minimalnego wsadu to 10 kg, a maksymalnego to 200 kg na jeden cykl produkcyjny.

Powlekarki - drażetkarki obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna od 30 do 200 kg.
Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika.
Drażetkarka całkowicie wykonana jest ze stali nierdzewnej AISI 304 i skierowana jest dla małych i średnich przedsiębiorstw którzy cenią sobie bardzo wysoką jakość wykonania maszyny która gwarantuje powtarzalność procesu produkcji.
