Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

POMATI
Temperówka do Czekolady T10
Technologia Pomati
Temperówka do Czekolady T10
Specyfikacja techniczna:
Wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304.
Pojemność zbiornika 13 kg.
Automatyczne temperowanie czekolady
Dozowanie za pomocą pedału.
Podgrzewany zbiornik czekolady.
Podgrzewany stół wibracyjny
System zabezpieczeń mieszadła
Zwrotny przepływ do opróżniania urządzenia
Kontrola temperatury termostatem o wysokiej precyzji
Zasilanie 3x400 V 50 Hz, Moc 1,5 kW
Wymiary 360 ( ze stołem wibracyjnym ) x450x1310mm
Waga: kg 90
Wydajność 50 kg/h.
Oblewanie czekoladą - pas do oblewania




Temperówka do Czekolady T10
Technologia Pomati
Temperówka do Czekolady T10
Temperówki do czekolady Pomati są od ponad
50 lat używane na całym świecie i cieszą się dużym uznaniem klientów.
Główne ich zalety to niezawodność i prostota obsługi. Doskonale sprawdzają się w procesie oblewania
Urządzenia są wyposażone w stół wibracyjny.
Wyprodukujesz ręcznie lub automatycznie : praliny, czekolady, śliwki w czekoladzie i inne produkty cukiernicze. Oblejesz czekoladą, ciasta, pierniki, torty, babki i wiele innych produktów.

Oblewanie czekoladą: Oblewanie kurtynowe, górne, boczne, podlewanie od dołu i łączne.
System zintegrowany z temperówką do czekolady T10. Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s pełna synchronizacja z tunelem chłodniczym. Szerokość przenośnika od 180 mm do 320 mm.
System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy. Regulowany nadmuch do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali. Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów. Dekorator do dekorowania np. ciastek, babek, ciast, batonów. Prosta konstrukcja łatwa do mycia. Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności Temperówki do czekolady T10
