Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

POMATI
Linia do oblewania czekoladą
Technologia Pomati
Linia do oblewania czekoladą
Specyfikacja techniczna:
Siatkowy pas transmisyjny ze stołem wibracyjnym
System Start/Stop
System nadmuchu do zgarniania nadmiaru czekolady.
Przenośnik siatkowy z napędem do pełnego krycia czekoladą wraz z systemem nadmuchu powietrza i aplikacją do wytwarzania kurtyny.
Przenośnik siatkowy jest demontowany dzięki czemu temperówka do czekolady T35 może również spełniać swoje pierwotne zadanie.
Opcjonalnie system może być doposażony w osłonę z pleksi i lampę grzewczą
Całość jest sterowana z pulpitu temperówki, jest prosta w obsłudze i łatwa w utrzymaniu czystości.




Linia do oblewania czekoladą
Technologia Pomati
Linia do oblewania czekoladą
Automatyczna linia do oblewania czekoladą składa się z :
Temperówka do czekolady model T20 lub T35
Pas do oblewania z wbudowanym stołem wibracyjnym.
System nadmuchu - zgarnianie nadmiaru czekolady
Tunel chłodniczy 4 - 12m.
Dodatkowy zbiornik do topienia czekolady
Oferujemy systemy do oblewania czekoladą
lub polewą o wydajności rzemieślniczej i przemysłowej.
Oblewanie czekoladą krycie kurtynowe:
Oblewanie górne, boczne, podlewanie od dołu i łączne.
System zintegrowany z temperówką do czekolady T20, T35

Oblewanie czekoladą: Oblewanie kurtynowe, górne, boczne, podlewanie od dołu i łączne.
System zintegrowany z temperówką do czekolady T35. Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s pełna synchronizacja z tunelem chłodniczym. Szerokość przenośnika od 250 mm do 320 mm.
System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy. Regulowany nadmuch do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali. Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów. Dekorator do dekorowania np. ciastek, babek, ciast, batonów. Prosta konstrukcja łatwa do mycia. Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności Temperówki do czekolady T35.
