top of page

POMATI

Komory chłodnicze

Technologia Pomati

Szafy chłodnicze

Komory chłodnicze 275

Komora chłodnicza to pierwszy tunel Pomati w wersji pionowej, o kompaktowych wymiarach, tylko 2 m szerokości, który osiąga wydajność jak w 19 metrowym tunelu poziomym.

  • Wymiary mm 2100x790x 2010 h

  • Pojemność 108 formy

  • Wymiary foremek 275 x 175 lub 275x135

  • Napęd - serwomotory

  • Sterowanie ekran dotykowy

  • Zasilanie : 240/400V, Moc 2,2kW


Oblewanie-czekolada-oblewarka
MASZYNY & URZADZENIA CUKIERNICZE
Temperowka-do-czekolady-oblewanie

Produkcja pralin i czekolad

Technologia Pomati

Szafy chłodnicze

Szafa chłodnicza to oszczędność do 90% na przestrzeni i może być dostosowane do istniejącej linii produkcyjnej. Zainstalowano innowacyjne chłodzenie pionowe "Air Flow" gdzie system pozwalana równomierne rozprowadzenie zimnego powietrza poprzez 4 kolumny wewnątrz komory tunelu.


Temperatury i czasy chłodzenia są programowane za pomocą panelu dotykowego ekranu. Unikalna kompaktowa konstrukcja pozwala na instalacje w dowolnych pomieszczeniach.


Urządzenie do produkcji czekolad T-line

Konstrukcja szafy chłodniczej jest samorodna i działa jako oddzielne urządzenie. Połączona z dozownikami typu One Shot czy też z temperówkami do czekolady tworzy linie do produkcji pralin, czekolad, oblewania produktów cukierniczych.


Natychmiastowa możliwość konfekcjonowania gotowych wyrobów czekoladowych. Oferujemy szafy 175 na 78 form i 275 na 108 form. Linia produkcyjna z tunelem chłodniczym może być obsługiwana przez jedną, dwie osoby, duży czytelny wyświetlacz, proste menu, bezawaryjna praca, automatyzacja całego procesu produkcji to zalety systemu Pomati

bottom of page