top of page

Granulator do posypywania

Posypywanie-czekolad
Posypywanie-czekolad

CZEKOLADOWE TECHNOLOGIE

POMATI

Pomati to 50 lat doświadczeń w cukierniach, lodziarniach, gastronomii, piekarniach, a także w małych i średnich fabrykach cukierniczych. 

Nasza oferta urządzeń do  produkcji wyrobów czekoladowych to Oblewarki do czekolady, Dozowniki One Shot do produkcji pralin, temperówki do czekolady, tunele chłodnicze i  komory chłodnicze , drażetkarki, oraz karuzele do figur czekoladowych.

Automatyczne linie produkcyjne :

  • Linia do oblewania czekoladą

  • Linia do produkcji pralin i nadziewanych czekolad

  • Linia do produkcji czekolad

  • Linia do produkcji pastylek, dropsów czekoladowych

  • Produkcja galaretek - automatyczne dozowniki

Produkcja czekolad

Automatyczna linia do produkcji tabliczek czekolady

Linia do produkcji czekolad - Transformacja temperówki do czekolady w linię produkcyjną obsługiwaną przez jedną osobę. ONE PERSON Prezentujemy nowoczesne urządzenie pozwalające dostosować

Temperówkę T35 lub T20 do linii produkującej - czekolady, batony czekoladowe, praliny pełne czekoladowe, czekoladki - kształt produktu zależy od rodzaju formy. Urządzenie T-line możemy rozbudować o Granulator do automatycznego posypywania czekolad orzechami, pestkami, bakaliami...itp

Automatyczna linia pozwala osiągnąć wydajność 6 foremek na minutę

Proces produkcji jest całkowicie zautomatyzowany

Bezpośrednio do  formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii dozowana

jest czekolada.

System T-line składa się z  :

  • Podajnik foremek

  • Automatyczny dozownik

  • Stół wibracyjny

  • Automatyczny przenośnik

  • Grasnulator - opcja do orzechów

Posypywanie-czekolad
bottom of page