Temperówki do czekolady

Oblewarka-do-czekolady
Temperowki-do-czekolady

Temperówki do czekolady

Temperówki Pomati są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to małe wymiary, wysoka wydajność i niezawodność.

 

Doskonale sprawdzają się w średnich cukierniach. oraz  pracowniach czekolady. Wprowadzając temperówkę do czekolady stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, lizaków czekoladowych, ciastek z czekoladą, wszelkich produktów czekoladowych. Temperówka do czekolady w połączeniu z pasem do oblewania tworzy oblewarkę cukierniczą do oblewania czekoladą.

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY 

W zależności od zastosowanego wyposażenia temperówki do czekolady pracują jako :
Oblewarka do czekolady - oblewanie wszelkich produktów cukierniczych w tym również owoców suszonych, batonów, ciast ciastek , wafli, krakersów ...itp

Linia do produkcji czekolad - transformacja temperówki w urządzenie do automatycznej    produkcji czekolad o wydajności do 1200 czekolad na godzinę.
Produkcja pralin  - Temperówki do czekolady Pomati są wyposażone w podgrzewane stoły wibracyjne, w system automatycznego dozowania czekolady, akcesoria służące do wyroby pralin.

temperowki-do-czekolady

DEKORATOR

Zastosowanie :

mm 180 : T20

mm 250 : T 20, T35

mm 320 : T35

PAS OBLEWAJĄCY

Zastosowanie :

mm 180 : T10, T20

mm 250 : T 20, T35

mm 320 : T35

LAMPA GRZEWCZA

Zastosowanie :

Temperówki T 20, T35

dekorator
temperowki-do-czekolady
temperowki-do-czekolady

Przenośnik odbiorczy

Zastosowanie : dł. 1200 mm

szer. taśmy

mm 180 :    T20

mm 250 :    T 20, T35

mm 320 :    T35

Dozownik

Dozownik

Zastosowanie : 

Temperówki T10,T20,T35

Oblewanie czekoladą

Pomati : system do oblewania czekoladą

  • Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne,  boczne i dolne czekoladą

  • Zintegrowany z temperówką do czekolady T35

  • Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s

  • Szerokość przenośnika 320 mm

  • System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy

  • Regulowany nadmuch  do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali

  • Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów

  • Prosta konstrukcja łatwa do  mycia

  • Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności

  • Składany model

temperowki-do-czekolady