Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

Temperówki do czekolady


Temperówki do czekolady
Temperówki Pomati są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to małe wymiary, wysoka wydajność i niezawodność.
Doskonale sprawdzają się w średnich cukierniach. oraz pracowniach czekolady. Wprowadzając temperówkę do czekolady stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, lizaków czekoladowych, ciastek z czekoladą, wszelkich produktów czekoladowych. Temperówka do czekolady w połączeniu z pasem do oblewania tworzy oblewarkę cukierniczą do oblewania czekoladą.
TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY
W zależności od zastosowanego wyposażenia temperówki do czekolady pracują jako :
Oblewarka do czekolady - oblewanie wszelkich produktów cukierniczych w tym również owoców suszonych, batonów, ciast ciastek , wafli, krakersów ...itp
Linia do produkcji czekolad - transformacja temperówki w urządzenie do automatycznej produkcji czekolad o wydajności do 1200 czekolad na godzinę.
Produkcja pralin - Temperówki do czekolady Pomati są wyposażone w podgrzewane stoły wibracyjne, w system automatycznego dozowania czekolady, akcesoria służące do wyroby pralin.

DEKORATOR
Zastosowanie :
mm 180 : T20
mm 250 : T 20, T35
mm 320 : T35
PAS OBLEWAJĄCY
Zastosowanie :
mm 180 : T10, T20
mm 250 : T 20, T35
mm 320 : T35
LAMPA GRZEWCZA
Zastosowanie :
Temperówki T 20, T35



Przenośnik odbiorczy
Zastosowanie : dł. 1200 mm
szer. taśmy
mm 180 : T20
mm 250 : T 20, T35
mm 320 : T35

Dozownik
Zastosowanie :
Temperówki T10,T20,T35
Oblewanie czekoladą
Pomati : system do oblewania czekoladą
-
Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne, boczne i dolne czekoladą
-
Zintegrowany z temperówką do czekolady T35
-
Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s
-
Szerokość przenośnika 320 mm
-
System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy
-
Regulowany nadmuch do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali
-
Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów
-
Prosta konstrukcja łatwa do mycia
-
Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności
-
Składany model

