Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

Zbiorniki do topienia czekolady


ZBIORNIKI DO TOPIENIA CZEKOLADY
POMATI
Zbiorniki do topienia i mieszania czekolady Pomati
-
Zbiorniki o pojemności 150 litrów
-
Zbiorniki o pojemności 300 litrów

Zbiorniki do topienia czekolady 150 L i 300L
Produkcja wyrobów czekoladowych
Automatyczny kocioł do roztapiania czekolady, kremów, sosów o pojemności 150 i 300 litrów z elektronicznym sterownikiem temperatury. Regulowana temperatura płaszcza wodnego zbiornika, sterowanie z pulpitu , otwarty system umożliwiający sparowanie zbiornika z automatyczną pompą ekstrakcyjną sterowaną za pomocą przycisku, pedału lub czujnika poziomu umieszczonego wewnątrz temperówki czekolady.
Zbiornik automatycznie dostarczana określoną ilość podgrzanej czekolady do temperówki, dzięki czemu oszczędzamy energię i czas.W momencie przerw w dostarczaniu czekolady do temperówki kocioł automatycznie wykonuje autorevers w celu uniknięcia krystalizacji surowca wewnątrz rury przelewającej.
Zbiorniki do topienia czekolady 150 L i 300L
Stosowane do każdego rodzaju czekolady, łatwe i proste w użyciu. Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne. Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu.

Zbiorniki do topienia czekolady 150L i 300L
Urządzenie wyposażone w wyświetlacz elektroniczny, który informuje o temperaturze surowca w zbiorniku oraz w jakim trybie pracy jest aktualnie pracy. Dodatkowo ramiona mieszające wykonane ze stali nierdzewnej ze skrobakami gwarantują idealne wymierzanie surowca oraz równomierny rozkład temperatur co w przypadku czekolady jest jednym z najważniejszych czynników skracającym czas temperowania czekolady.
-
Wykonany w pełni z stali nierdzewnej AISI 304.
-
Pojemność zbiornika 150 kg i 300 kg
-
Podgrzewany zbiornik czekolady z termostatem.
-
Termostat o wysokiej precyzji.
-
Waga 115 kg. i 150 kg
-
Moc 2,9 kW, 3,5 kW
-
zasilanie 400 V / 50 Hz
-
wymiary: 900 x 900 x 1100 mm , 1000 x 1000 x 1300 mm


