50
TH
CHOCOLATE TECHNOLOGY
Produkcja pralin - czekolad
Zbiorniki do czekolady
Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych
ZBIORNIKI DO CZEKOLADY
Zbiorniki do topienia czekolady 150 l i 300 l
Produkcja wyrobów czekoladowych
Automatyczny kocioł do roztapiania czekolady, kremów,sosów o pojemnościach 150 i 300 litrów z elektronicznym sterownikiem temperatury.
Regulowana temperatura płaszcza wodnego zbiornika, sterowanie z pulpitu , otwarty system umożliwiający sparowanie zbiornika z automatyczną pompą ekstrakcyjną sterowaną za pomocą przycisku, pedału lub czujnika poziomu umieszczonego wewnątrz temperówki czekolady.
Zbiornik automatycznie dostarczana określoną ilość podgrzanej czekolady do temperówki, dzięki czemu oszczędzamy energię i czas
W momencie przerw w dostarczaniu czekolady do temperówki kocioł automatycznie wykonuje autorevers w celu uniknięcia krystalizacji surowca wewnątrz rury przelewającej.
Urządzenie wyposażone w wyświetlacz elektroniczny, który informuje o temperaturze surowca w zbiorniku oraz w jakim trybie pracy jest aktualnie pracy.
Dodatkowo ramiona mieszające wykonane ze stali nierdzewnej ze skrobakami gwarantują idealne wymierzanie surowca oraz równomierny rozkład temperatur co w przypadku czekolady jest jednym z najważniejszych czynników skracającym czas temperowania czekolady.
Stosowane do każdego rodzaju czekolady, łatwe i proste w użyciu.
Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania).
System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne. Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony
okres czasu.
Zbiornik do topienia czekolady 150 i 300 litrów
-
Wykonany w pełni z stali nierdzewnej AISI 304.
-
Pojemność zbiornika 150 kg i 300 kg
-
Podgrzewany zbiornik czekolady z termostatem.
-
Termostat o wysokiej precyzji.
-
Waga 115 kg, 150 kg
-
Moc 2,9 kW, 4,5 kW
-
zasilanie 400 V / 50 Hz
-
wymiary: 900 x 900 x 1100 mm, 1000 x 1000 x 1300h ( 300 L )
zbiorniki do topienia czekolady
ZBIORNIKI DO CZEKOLADY
Oblewanie czekoladą
Produkcja pralin, czekolad
Temperówka plus zbiornik Tank 150
-
Automatyczny pobór roztopionej czekolady
-
Praca w trybie ciągłym
-
Kontrola i sygnalizacja niedoboru czekolady
-
Grzanie i mieszanie czekolady
