produkcja pralin - czekolad

50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Topienie czekolady

Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych

zbiorniki do czekolady

Zbiorniki do topienia czekolady 150 l i 300 l

Produkcja wyrobów czekoladowych

Automatyczny kocioł do roztapiania czekolady, kremów,sosów o pojemnościach 150 i 300 litrów z elektronicznym sterownikiem temperatury.

Regulowana temperatura płaszcza wodnego zbiornika, sterowanie z pulpitu , otwarty system umożliwiający sparowanie zbiornika z automatyczną pompą ekstrakcyjną sterowaną za pomocą przycisku, pedału lub czujnika poziomu umieszczonego wewnątrz temperówki czekolady.

Zbiornik automatycznie dostarczana określoną ilość podgrzanej  czekolady do temperówki, dzięki czemu oszczędzamy energię i czas​

W momencie przerw w dostarczaniu czekolady do temperówki kocioł automatycznie wykonuje autorevers w celu uniknięcia krystalizacji surowca wewnątrz rury przelewającej.

Urządzenie wyposażone w wyświetlacz elektroniczny, który informuje o temperaturze surowca w zbiorniku oraz w jakim trybie pracy jest aktualnie pracy.

Dodatkowo ramiona mieszające wykonane ze stali nierdzewnej ze skrobakami gwarantują idealne wymierzanie surowca oraz równomierny rozkład temperatur co w przypadku czekolady jest jednym z najważniejszych czynników skracającym czas temperowania czekolady.

Stosowane do każdego rodzaju czekolady, łatwe i proste w użyciu. 

Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). 

System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne. Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony

okres czasu.

Zbiornik do topienia czekolady 150 i 300 litrów​​

  • Wykonany w pełni z stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 150 kg i 300 kg

  • Podgrzewany zbiornik czekolady z termostatem.

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Waga 115 kg, 150 kg

  • Moc 2,9 kW, 4,5 kW

  • zasilanie 400 V / 50 Hz

  • wymiary: 900 x 900 x 1100 mm,      1000 x 1000 x 1300h ( 300 L )

zbiorniki do topienia czekolady

zbiorniki do czekolady

Oblewanie czekoladą

Produkcja pralin, czekolad

Temperówka plus zbiornik Tank 150

  1. Automatyczny pobór roztopionej czekolady 

  2. Praca w trybie ciągłym

  3. Kontrola i sygnalizacja niedoboru czekolady

  4. Grzanie i mieszanie czekolady

1/4

zbiorniki do czekolady

Informacje :

Pomati

Szkolenia

Kontakt z nami

Dowiedz się więcej

Oferta :

Temperówki do czekolady

Dozowniki One Shot

Tunele chłodnicze

Oblewarki do czekolady

Kategorie :

Czekolady

Praliny i pralinki

Drażetkarki

Promocje

        © 2023 BMC Polska

  • Facebook Social Ikona
  • YouTube Ikona społeczna