Produkcja pralin - czekolad
50
TH
CHOCOLATE TECHNOLOGY
Tunele chłodnicze
Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych, pralin, czekolad...itp

TUNELE CHŁODNICZE
Tunele chłodnicze
-
Konstrukcja tunelu w całości wykonana ze stali kwasoodpornej i z syntetycznych paneli, zatwierdzona wszelkimi atestami sanitarnymi na Europie i USA.
-
Syntetyczne osłony, zatwierdzone sanitarnie (sztywna pianka z PCV).
-
Pneumatyczny mechanizm sterujący taśmą na końcu tunelu.
-
Samoregulacja napięcia taśmy
-
Regulowana prędkość taśmy
-
Możliwość dostosowania napięcia taśmy (pneumatycznie).
-
Pokrywy tunelu otwierane na siłownikach (ułatwia czyszczenie tunelu).
-
Precyzyjną kontrolę i regulację temperatury.
-
Samooczyszczanie taśmy tunelu
-
Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową.
-
Taśma z pokryciem poliuretanowym z atestem do kontaktu z żywnością.
-
Oszczędne gospodarowanie energią i bezpieczeństwo środowiska - Eco
-
Automatyczne odszranianie






TUNELE CHŁODNICZE
Tunele chłodnicze
Produkcja wyrobów czekoladowych

Tunel chłodniczy - wydajne urządzenia przeznaczone do schładzania wyrobów cukierniczych oblanych czekoladą lub polewą czekoladową. Czynnikiem chłodzącym jest zimne powietrze, które krąży w zamkniętym obiegu w specjalnych kanałach.
Konstrukcja tunelu chłodniczego jest
samorodna i działa jako oddzielne urządzenie współpracujące z oblewarkami, temperówkami czy też automatami do produkcji pralin, batonów, czekoladek typu One Shot.
Długości tunelu od 4 m do 12 m.
Szerokości taśmy: od 180 do 2000 mm.
Pokrywy tunelu otwierane - ułatwione
czyszczenie tunelu. Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową. Taśma z pokryciem poliuretanowym
z atestem do kontaktu z żywnością.
