Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
TUNELE CHŁODNICZE
Tunele i szafy chłodnicze Pomati :
-
Tunele chłodnicze 4m- 12m
-
Tunele chłodnicze pro 4m-12m
-
Szafy chłodnicze 175
-
Szafy chłodnicze 275
TUNELE CHŁODNICZE
Tunele chłodnicze Pomati :
-
Tunele chłodnicze 4m- 12m
-
Tunele chłodnicze pro 4m-12m
TUNELE CHŁODNICZE
-
Konstrukcja tunelu w całości wykonana ze stali kwasoodpornej i z syntetycznych paneli, zatwierdzona wszelkimi atestami sanitarnymi na Europie i USA.
-
Syntetyczne osłony, zatwierdzone sanitarnie (sztywna pianka z PCV).
-
Pneumatyczny mechanizm sterujący taśmą na końcu tunelu.
-
Samoregulacja napięcia taśmy
-
Regulowana prędkość taśmy
-
Możliwość dostosowania napięcia taśmy (pneumatycznie).
-
Pokrywy tunelu otwierane na siłownikach (ułatwia czyszczenie tunelu).
-
Precyzyjną kontrolę i regulację temperatury.
-
Samooczyszczanie taśmy tunelu
-
Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową.
-
Taśma z pokryciem poliuretanowym z atestem do kontaktu z żywnością.
-
Oszczędne gospodarowanie energią i bezpieczeństwo środowiska - Eco
-
Automatyczne odszranianie
TUNELE CHŁODNICZE
Produkcja wyrobów czekoladowych
Tunel chłodniczy - wydajne urządzenia przeznaczone do schładzania wyrobów cukierniczych oblanych czekoladą lub polewą czekoladową. Czynnikiem chłodzącym jest zimne powietrze, które krąży w zamkniętym obiegu w specjalnych kanałach.
Konstrukcja tunelu chłodniczego jest
samorodna i działa jako oddzielne urządzenie współpracujące z oblewarkami, temperówkami czy też automatami do produkcji pralin, batonów, czekoladek typu One Shot.
Długości tunelu od 4 m do 12 m.
Szerokości taśmy: od 180 do 2000 mm.
Pokrywy tunelu otwierane - ułatwione
czyszczenie tunelu. Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową. Taśma z pokryciem poliuretanowym
z atestem do kontaktu z żywnością.
Pomati