50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Topienie Czekolady

Automatyczny kocioł do roztapiania czekolady, kremów, sosów o pojemności 150 litrów z elektronicznym sterownikiem temperatury.

Zbiornik do topienia 150 L

Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). 

System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne.

Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu

Topienie czekolady

Topienie czekolady

Zalety topielnika to regulowana temperatura płaszcza wodnego zbiornika, sterowanie z pulpitu , otwarty system umożliwiający sparowanie zbiornika z automatyczną pompą ekstrakcyjną sterowaną za pomocą przycisku, pedału lub czujnika poziomu umieszczonego wewnątrz temperówki czekolady. 

Zbiornik automatycznie dostarczana określoną ilość podgrzanej  czekolady do temperówki, dzięki czemu oszczędzamy energię i czas. 

W momencie przerw w dostarczaniu czekolady do temperówki kocioł automatycznie wykonuje autorevers w celu uniknięcia krystalizacji surowca wewnątrz rury przelewającej.

Urządzenie wyposażone w wyświetlacz elektroniczny, który informuje o temperaturze surowca w zbiorniku oraz w jakim trybie pracy jest aktualnie pracy.

Dodatkowo ramiona mieszające wykonane ze stali nierdzewnej ze skrobakami gwarantują idealne wymierzanie surowca oraz równomierny rozkład temperatur co w przypadku czekolady jest jednym z najważniejszych czynników skracającym czas temperowania czekolady.

Stosowane do każdego rodzaju czekolady, łatwe i proste w użyciu. 

​​

  • Wykonana w pełni z stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 150 kg.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady z termostatem.

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Waga 115 kg.

  • Moc 2,9 kW

  • zasilanie 400 V / 50 Hz

  • wymiary: 900 x 900 x 1100 mm

Oblewanie czekoladą

Temperówka do czekolady plus zbiornik Tank 150

  1. Automatyczny pobór roztopionej czekolady 

  2. Praca w trybie ciągłym

  3. Kontrola i sygnalizacja niedoboru czekolady

  4. Grzanie i mieszanie czekolady

Informacje :

Pomati

Szkolenia

Kontakt z nami

Dowiedz się więcej

Oferta :

Temperówki do czekolady

Dozowniki One Shot

Tunele chłodnicze

Oblewarki do czekolady

Kategorie :

Czekolady

Praliny i pralinki

Drażetkarki

Promocje

        © 2023 BMC Polska

  • Facebook Social Ikona
  • YouTube Ikona społeczna