Logo pomati.png

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

   Produkcja wyrobów cukierniczych.
  • Temperówki do czekolady T8 zbiornik 9kg
  • Stół wibracyjny w zestawie
  • Wyjmowana śruba Archimedesa
  • System oblewania czekoladą - opcja
  • Idealna do małych produkcji, laboratorium

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

Temperówki do czekolady T8

Temperowanie czekolady

Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne.

Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu

  • Wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 9 kg.

  • Dozowanie za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady 

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Stół wibracyjny podgrzewany

  • Agregat chłodniczy.

  • Waga 85 kg.

  • Moc 0,7 W

  • Zasilanie 380 V / 50 Hz

System zabezpieczeń mieszadła i ślimaka, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili  uruchamia mieszadło i pompę.

Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy 
.

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

Oblewanie czekoladą

Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

System do oblewania czekoladą składa się z  :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  3. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  4. Lampy grzewczej - opcjonalnie

  5. Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie

Pas do oblewania czekoladą

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

linia do oblewania czekoladą
linia do oblewania czekoladą

Sweet Expo 2020

press to zoom
Pomati tunel chłodniczy
Pomati tunel chłodniczy

Sweet Expo 2020

press to zoom
Temperówka do czekolady T10
Temperówka do czekolady T10

Temperówka do czekolady z przenośnikiem

press to zoom
linia do oblewania czekoladą
linia do oblewania czekoladą

Sweet Expo 2020

press to zoom
1/5