temperowanie czekolady

50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Temperówki do czekolady T35

Oblewanie czekoladą

Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych - pralin - czekolad - batonów

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

Temperówki do czekolady T35

Temperowanie czekolady

Profesjonalne urządzenie do temperowania czekolady wyposażone w podstawowe funkcje pozwalające w krótkim czasie temperować czekoladę.

Stosowane do każdego rodzaju czekolady, łatwe i proste w użyciu. Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). 

W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne. Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu

  • Wykonana w pełni z stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 50 kg.

  • Programowalne dozowanie za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady z termostatem.

  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Podgrzewany stół wibracyjny.

  • Agregat chłodniczy schładzany powietrzem.

  • Zwrotny przepływ do opróżniania urządzenia.

  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia

  • Waga 115 kg.

  • Moc 3,5 kW

  • zasilanie 400 V / 50 Hz

  • wymiary: 710 x 880 x 1350 mm

System zabezpieczeń mieszadła i spirali Archimedesa, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili  uruchamia mieszadło i pompę.

Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy

Temperówka do czekolady

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

Oblewanie czekoladą

Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

System do oblewania czekoladą składa się z  :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 250 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  3. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  4. Lampy grzewczej - opcjonalnie

  5. Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

linia do oblewania czekoladą
linia do oblewania czekoladą

Sweet Expo 2020

Temperówka do czekolady
Temperówka do czekolady

Pomati
Pomati

Sweet Expo

linia do oblewania czekoladą
linia do oblewania czekoladą

Sweet Expo 2020

1/8

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY