top of page

Temperówki do czekolady

Oblewanie-czekolada
Oblewanie-czekolada

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY T35

POMATI

Nasza oferta urządzeń do  produkcji wyrobów czekoladowych to Oblewarki do czekolady, Dozowniki One Shot do produkcji pralin, temperówki do czekolady, tunele chłodnicze i  komory chłodnicze , drażetkarki, oraz karuzele do figur czekoladowych.

CZEKOLADOWE TECHNOLOGIE POMATI

  • Temperówki do czekolady T35 zbiornik 50kg
  • Stół wibracyjny w zestawie
  • Wyjmowana śruba Archimedesa
  • System oblewania czekoladą - opcja
  • Idealna do średnich produkcji
  • Wydajność 170 kg na godzinę.

Temperówki do czekolady

Temperówki Pomati T35 są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to małe wymiary, wysoka wydajność i niezawodność.

 

Doskonale sprawdzają się w średnich cukierniach. oraz  pracowniach czekolady. Wprowadzając temperówkę do czekolady stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, lizaków czekoladowych, ciastek z czekoladą, wszelkich produktów czekoladowych. Temperówka do czekolady T35 w połączeniu z pasem do oblewania tworzy oblewarkę cukierniczą do oblewania czekoladą.

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY 

  • Wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 50 kg.

  • Dozowanie za pomocą pedału.

  • Automatyczne temperowanie

  • Podgrzewany zbiornik czekolady

  • Pas do oblewania - opcja

  • T-line produkcja czekolad opcja

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Stół wibracyjny podgrzewany

  • Agregat chłodniczy.

  • Waga 115 kg.

  • Moc 3,5 kW

  • Zasilanie 380 V / 50 Hz

  • Wymiary: 560 (ze stołem 740)x760x1350 mm

Temperowka-do-czekolady

Temperówki do czekolady

Profesjonalna temperówka do czekolady firmy Pomati. Podstawowy model wszechstronnie stosowany w cukierniach, lodziarniach, hotelach. Łatwa w obsłudze, maszyna do temperowania model T35 jest fundamentalną pomocą w cukierniach, lodziarniach i zakładach HoReCa.

Stworzona do rozgrzewania i temperowania każdego rodzaju czekolady.

Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu. Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy 

Oblewanie czekoladą

Pomati : system do oblewania czekoladą

  • Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne,  boczne i dolne czekoladą

  • Zintegrowany z temperówką do czekolady T35

  • Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s

  • Szerokość przenośnika 320 mm

  • System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy

  • Regulowany nadmuch  do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali

  • Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów

  • Prosta konstrukcja łatwa do  mycia

  • Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności

  • Składany model

Temperowka-do-czekolady
bottom of page