Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

Temperówki do czekolady


TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY T20
POMATI
Nasza oferta urządzeń do produkcji wyrobów czekoladowych to Oblewarki do czekolady, Dozowniki One Shot do produkcji pralin, temperówki do czekolady, tunele chłodnicze i komory chłodnicze , drażetkarki, oraz karuzele do figur czekoladowych.
CZEKOLADOWE TECHNOLOGIE POMATI
-
Temperówki do czekolady T20 zbiornik 24kg
-
Stół wibracyjny w zestawie
-
Wyjmowana śruba Archimedesa
-
System oblewania czekoladą - opcja
-
Idealna do małych i średnich produkcji
-
Wydajność 90 kg na godzinę.
Temperówki do czekolady
Temperówki Pomati T20 są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to małe wymiary, wysoka wydajność i niezawodność.
Doskonale sprawdzają się w małych i średnich cukierniach. oraz pracowniach czekolady. Wprowadzając temperówkę do czekolady stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, lizaków czekoladowych, ciastek z czekoladą, wszelkich produktów czekoladowych. Temperówka do czekolady T20 w połączeniu z pasem do oblewania tworzy oblewarkę cukierniczą do oblewania czekoladą.
Temperówki do czekolady
-
Wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304.
-
Pojemność zbiornika 24 kg.
-
Dozowanie za pomocą pedału.
-
Automatyczne temperowanie
-
Podgrzewany zbiornik czekolady
-
Pas do oblewania - opcja
-
T-line produkcja czekolad opcja
-
Termostat o wysokiej precyzji.
-
Stół wibracyjny podgrzewany
-
Agregat chłodniczy.
-
Waga 105 kg.
-
Moc 2,2 kW
-
Zasilanie 380 V / 50 Hz
-
Wymiary: 560 (ze stołem 740) x 760x 1330 mm

Temperówki do czekolady
Profesjonalna temperówka do czekolady firmy Pomati. Podstawowy model wszechstronnie stosowany w cukierniach, lodziarniach, hotelach. Łatwa w obsłudze, maszyna do temperowania model T10 jest fundamentalną pomocą w cukierniach, lodziarniach i zakładach HoReCa.
Stworzona do rozgrzewania i temperowania każdego rodzaju czekolady.
Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu. Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy
Oblewanie czekoladą
Pomati : system do oblewania czekoladą
-
Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne, boczne i dolne czekoladą
-
Zintegrowany z temperówką do czekolady T20
-
Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s
-
Szerokość przenośnika 250 mm
-
System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy
-
Regulowany nadmuch do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali
-
Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów
-
Prosta konstrukcja łatwa do mycia
-
Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności
-
Składany model

