PRALINY i CZEKOLADA

  • Produkcja pralin - Pomati
  • Linia do oblewania czekoladą - Pomati
  • Produkcja tabliczek czekolady - Pomati
  • Konfekcjonowanie - BMC
OPEN

Szkoła czekolady Open

PRALINY

Linie do produkcji pralin, czekolad, wyrobów czekoladowych

SZKOŁA CZEKOLADY

PRALINY i CZEKOLADA

Pomati jest liderem w produkcji urządzeń cukierniczych do produkcji wyrobów czekoladowych. Oferujemy dozowniki do produkcji pralin typu One Shot, temperówki do czekolady, tunele chłodniczych i komory chłodnicze. Nasze urządzenia są obecne od ponad 50 lat w ponad 80 krajach na całym świecie. 

chef-Riccardo-Magni-2.jpg

Riccardo Magni

 

Mistrz cukiernictwa, praktyk działający w branży od ponad dwóch dekad. Rozpoczął współpracę z ojcem Paolo, na przemian prowadząc zajęcia praktyczne z nabyciem wiedzy teoretycznej. Ukończył zawodowe szkolenia w Ecole Lenotre i Bellouet Conseil we Francji oraz Lucerne Richeront w Szwajcarii. Pracuje dla renomowanych instytucji 
w kraju jak i za granicą, Jego klienci to : Grand Hotel Villa Serbelloni w Bellagio we Włoszech (5 gwiazdek deluxe); restauracje Albereta.

Współpracuje z wielokrotnie nagradzanym włoskim szefem kuchni Gualtiero Marchesiego. Tworzy dla min. dla historycznych cukierni, takich jak Cova w Mediolanie i "Balzer 1850" w Bergamo

Andre Monti.jpg

Adnrea Monit

 

Renomowany cukiernik i Master Chocolatier. Po udanej współpracy z Cristianem Beduschim, mistrzem świata ciastek w miejscowości Cortina.

 Andrea Monti był guru cateringowym dla branży mody w Mediolanie, w AFM Banqueting i Grand Prix F1 Monzy.
Po niezliczonych doświadczeniach zawodowych, takich jak Master Pastry Chef w renomowanych sieciach hotelowych, takich jak Four Seasons on the Maldives i hotel Golden Palace w Turynie,

Andrea Monti otworzył własną cukiernię przy Via Monferrato w Turynie.

SZKOŁA CZEKOLADY

SZKOŁA CZEKOLADY

Szkoła czekolady open

Profesjonalny rozwój dla mistrzów czekolady.
We współpracy z naszymi mistrzami czekolady, Pomati założyło OPEN Cholate School, która oferuje kursy dla początkujących i zaawansowanych cukierników. Zajęcia odbywają się w dedykowanym, najnowocześniejszym laboratorium. Szkolenia koncentrują się na organizacji pracy w zakresie produkcji czekoladek, batoników czekoladowych i pralin nadziewanych, oraz sezonowych specjałów i wielu innych.

Na zakończenie każdego kursu uczestnicy otrzymają dyplom o ważności jako Master Chocolatier Certification.