Logo telme cień.jpg

Ribot uniwersalne urządzenie

  • Pasteryzator – pasteryzowanie kremów i past, pasteryzacja mieszanek lodowych

  • Dojrzewalnik – dojrzewanie mieszanek lodowych

  • Frezer lodowy – zmrażanie płynnej mieszanki lodowej.

  • Ubijaczka – ubijanie i napowietrzenie mas cukierniczych i piekarniczych

  • Szatkownica – cięcie i rozdrabnianie produktów

  • Rozdrabniacz  z utrzymywaniem stałej temperatury rozdrabnianego produktu (proces schładzania)

  • Programowalny schładzacz  produktów cukierniczych.

Ribot 1000.png

RIBOT  10 / 18 / 30 / 60 litrów

RIBOT

RIBOT

Ribot pozwala na zaprogramowanie pracy w celu zaoszczędzenia czasu i pieniędzy, by błyskawicznie wyprodukować: ciasta, ganaże, wyroby czekoladowe, lody, sorbety, risotto, nadzienia, zupy, buliony mięsne i warzywne, sosy pomidorowe, mięsne i rybne; majonez, sos beszamelowy, polentę, fondue, duszone mięso, klopsiki, gotowane mięsa, bazy, potrawy gotowane na parze, produkty pakowane próżniowo, gotowane  mięso i ryby itd.

Kontrolowana temperatura w zakresie od -15°C do +110°C. zapewnia, że produkt osiągnie optymalne parametry, a cechy urządzenia pozwolą na zwiększenie produkowanej ilości wyrobów i zapewnienie ich powtarzalności. Różne składniki: masło, jajka i cukier łączą się lepiej i szybciej dzięki regulowanym obrotom mieszadła z zakresu 30-500 obrotów na minutę.

Ribot jest w stanie wyprodukować nieskończoną gamę produktów, takich, jak: lody, ciasto, krem cukierniczy,  krem maślany, krem angielski, krem bawarski, konfitury, nadzienia owocowe, sos owocowy, krem orzechowy, musy, bezy, polewy, macarony, panna cotta, zabaglione, bita śmietana, krem brulee, budyń, karmel i mascarpone itd.

Ribot wielofukcyjne urządzenie

Mieszanie i blendowanie produktów płynnych, kremów oraz ciast

z programowalną temperaturą, czasem oraz prędkością obrotów.

Ubijanie  kremy, jajka itd.

Krojenie i szatkowanie mięso, ryby, warzywa, świeże owoce, suszone owoce itd.

Ugniatanie ciasto do chleba, pizzy, makaron itd.

Temperowanie mleczna, biała i ciemna czekolada.

Podgrzewanie, gotowanie makaron, ryż, mięso, ryby, warzywa, jak również produkty płynne, kremy oraz ciasto.

Chłodzenie, mrożenie makaron, ryż, mięso, ryba, warzywa, chłodzenie produktów płynnych, kremów oraz ciasta

Możliwość gotowania i schładzania z programowalną temperaturą i czasem

Automatyzacja pracy zastąp wszystkie operacje, które wymagają umiejętności manualnych, wysiłku i czasu, gwarantując powtarzalność produkcji

RIBOT

RIBOT

Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów i kremów

Ribot  Wielofunkcyjne urządzenie cukiernicze do piekarni, cukierni i lodziarni które łączy lepiej i szybciej produkty, a programowalne i automatyczne działanie urządzenia upraszcza produkcję, oszczędzając czas i energię. 
Powtarzalność produktów i jakość klasy premium to główne zalety Ribot-a Telme 
Pojemność zbiornika od 10 do 60 litrów

​Ribot jest w stanie wyprodukować nieskończoną gamę produktów, takich, jak: 

  • ciasto, krem cukierniczy,  krem maślany,

  • nadzienia do pralin, czekoladek, czekolad 

  • krem angielski, krem bawarski,

  • konfitury, nadzienia owocowe, 

  • sos owocowy, krem orzechowy, musy,

  • bezy, polewy, macarony, panna cotta,

  • zabaglione, bita śmietana, krem brulee,

  • budyń, karmel i mascarpone itd.

  • Lody, sorbety...etc

Ribot to min. : powtarzalność produktu, programowanie receptur, oszczędność, nowoczesność, własne receptury, produkty premium, własne kremy, niepowtarzalne lody - napowietrzanie ponad 38%.

RIBOT TO POWTARZALNA PRODUKCJA JAKOŚCI PREMIUM

RIBOT

Ribot szkolenie zakopane
Ribot szkolenie zakopane

press to zoom
Ribot 30
Ribot 30

Ribot produkcja lodów i kremów

press to zoom
Ribot 18
Ribot 18

Ribot Telme do uniwersalne urządzenie

press to zoom
Ribot szkolenie zakopane
Ribot szkolenie zakopane

press to zoom
1/9