graficzne Stripes

NASZA OFERTA

graficzne Stripes
Temperówka do czekolady T35.jpg

PRALINY i CZEKOLADA

  • Produkcja pralin - Pomati
  • Linia do oblewania czekoladą - Pomati
  • Produkcja tabliczek czekolady - Pomati
  • Produkcja czekolady Bean to bar - Packint
  • Produkcja nugatu, batonów - Rollermac
  • Produkcja cukiernicza - Telme
  • Konfekcjonowanie - BMC

CZEKOLADOWE TECHNOLOGIE

POMATI

Pomati to 50 lat doświadczeń w cukierniach, lodziarniach, gastronomii, piekarniach, a także w małych i średnich fabrykach cukierniczych. 

Nasza oferta urządzeń do  produkcji wyrobów czekoladowych to Oblewarki do czekolady, Dozowniki One Shot do produkcji pralin, temperówki do czekolady, tunele chłodnicze i  komory chłodnicze , drażetkarki, oraz karuzele do figur czekoladowych.

Automatyczne linie produkcyjne :

  • Linia do oblewania czekoladą

  • Linia do produkcji pralin i nadziewanych czekolad

  • Linia do produkcji czekolad

  • Linia do produkcji pastylek, dropsów czekoladowych

  • Produkcja galaretek - automatyczne dozowniki

Produkcja pralin.jpg

PRODUKCJA

PRALIN

Temperówka do czekolady.jpg

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

ZBIORNIKI DO 

CZEKOLADY

Śliwka w czekoladzie.jpg

OBLEWANIE

CZEKOLADĄ

Drażetkarka.jpg

DRAŻETKARKI

POWLEKARKI

Karuzela 1.jpg

KARUZELE DO

FIGUREK

Produkcja czekolad

PRODUKCJA

CZEKOLAD

Tunel%20Pomati_edited.jpg

TUNELE I KOMORY

CHŁODNICZE

Pas do oblewania czekoladą

PAS DO

OBLEWANIA

graficzne Stripes

Maszyny i urządzenia Pomati

Maszyny i urządzenia do produkcji pralin, czekolad oraz wyrobów czekoladowych

Posiadamy szereg rozwiązań i maszyn gastronomicznych umożliwiających produkcję czekolady oraz wyrobów czekoladowych. Każde z urządzeń zaprojektowane zostało z najwyższej jakości stali nierdzewnej oraz innych materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Dokładamy wszelkich starań, aby oferowane przez nas produkty były w pełni funkcjonalne i łatwe w demontażu oraz utrzymaniu w czystości.

 

Bogaty asortyment urządzeń do produkcji czekolady oraz wyrobów czekoladowych to między innymi:
    • temperówki do czekolady,
    • urządzenia do produkcji czekoladek i pralinek nadziewanych,
    • tunele chłodnicze,
    • drażetarki do czekolady i karmelu,
    • systemy do oblewania produktów czekoladą.

Maszyny i urządzenia do produkcji czekolady
Packint i Pomati

Produkcja wyrobów czekoladowych

Jesteśmy przekonani, że nic nie smakuje lepiej niż kawałek czekolady i pyszna kawa przygotowana w profesjonalnym ekspresie do kawy. Ale czy każdy wie, jak skomplikowanym procesem jest produkcja wyrobów czekoladowych?

Ziarna kakaowca poddaje się procesom fermentacji, suszeniu oraz prażeniu. Następnie wytwarza się z nich tak zwaną miazgę kakaową. Kolejnym krokiem jest przerobienie miazgi na masło czekoladowe. Na tym etapie taki półsurowiec można wykorzystywać w urządzeniach produkcyjnych i tworzyć z niego różnorodne kombinacje czekolad, pralin, batoników i innych słodkości. Nasze urządzenia towarzyszą zakładom produkcyjnym na każdym etapie produkowania czekolady, tworząc zróżnicowane i rozbudowane linie produkcyjne. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą BMC Polska!

Linia%20do%20czekolad_edited.jpg
produkcja pralin
produkcja pralin

Linia do produkcji pralin

press to zoom
Dozowniki do czekolad i pralin
Dozowniki do czekolad i pralin

press to zoom
Czekoladki
Czekoladki

press to zoom
produkcja pralin
produkcja pralin

Linia do produkcji pralin

press to zoom
1/9