top of page

POMATI

Linia do oblewania czekoladą

Technologia Pomati

Linia do oblewania czekoladą

Specyfikacja techniczna:

  • Siatkowy pas transmisyjny ze stołem wibracyjnym

  • System Start/Stop

  • System nadmuchu do zgarniania nadmiaru czekolady.

  • Przenośnik siatkowy z napędem do pełnego krycia czekoladą wraz z systemem nadmuchu powietrza i aplikacją do wytwarzania kurtyny.

  • Przenośnik siatkowy jest demontowany dzięki czemu temperówka do czekolady T35 może również spełniać swoje pierwotne zadanie.

  • Opcjonalnie system może być doposażony w osłonę z pleksi i lampę grzewczą

  • Całość jest sterowana z pulpitu temperówki, jest prosta w obsłudze i łatwa w utrzymaniu czystości.

Oblewanie-czekolada-oblewarka
MASZYNY & URZADZENIA CUKIERNICZE
Temperowka-do-czekolady-oblewanie

Linia do oblewania czekoladą

Technologia Pomati

Linia do oblewania czekoladą

Automatyczna linia do oblewania czekoladą składa się z :

  • Temperówka do czekolady model T20 lub T35

  • Pas do oblewania z wbudowanym stołem wibracyjnym.

  • System nadmuchu - zgarnianie nadmiaru czekolady

  • Tunel chłodniczy  4 - 12m.

  • Dodatkowy zbiornik do topienia czekolady

  • Oferujemy systemy do oblewania czekoladą

  • lub polewą o wydajności rzemieślniczej i przemysłowej.

  • Oblewanie czekoladą krycie kurtynowe:

  • Oblewanie górne, boczne, podlewanie od dołu i łączne.

  • System zintegrowany z temperówką do czekolady T20, T35



Urządzenie do produkcji czekolad T-line

Oblewanie czekoladą: Oblewanie kurtynowe, górne, boczne, podlewanie od dołu i łączne.

System zintegrowany z temperówką do czekolady T35. Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s pełna synchronizacja z tunelem chłodniczym. Szerokość przenośnika od 250 mm do 320 mm.


System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy. Regulowany nadmuch  do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali. Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów. Dekorator do dekorowania np. ciastek, babek, ciast, batonów. Prosta konstrukcja łatwa do  mycia. Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności Temperówki do czekolady T35.

bottom of page