Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

Linia do oblewania czekoladą


OBLEWARKI DO CZEKOLADY
POMATI
Nasza oferta urządzeń do produkcji wyrobów czekoladowych to Oblewarki do czekolady, Dozowniki One Shot do produkcji pralin, temperówki do czekolady, tunele chłodnicze i komory chłodnicze , drażetkarki, oraz karuzele do figur czekoladowych.
CZEKOLADOWE TECHNOLOGIE POMATI
-
Temperówka do czekolady T8/T10/T20/T35
-
Pas do oblewania czekoladą od góry, podlewanie od dołu i łącznie
-
Tunel chłodniczy / Szafa chłodnicza
-
Zbiornik do topienia czekolady - opcjonalnie

Linia do oblewania czekoladą
Temperówki Pomati T8, T10, T20, T35 są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to niezawodność i prostota obsługi.
Doskonale sprawdzają się w procesie oblewania zatemperowana czekoladą. Urządzenie może być wyposażone w dodatkowe przystawki, dozującą i dekorującą. Wyposażając stanowisko w tunel chłodniczy Pomatii stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, ciast oblanych czekoladą, ciastek. śliwki w czekoladzie i innych owoców.
System do oblewania czekoladą
Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm
-
Głowicy do tworzenia kurtyny
-
Głowica do tworzenia wzorów - opcja
-
Systemy nadmuchu do tworzenia fal dekoracyjncyh.
-
Lampy grzewczej
-
Tunelu chłodniczego Pomati
-
Wydajność do 170 kg czekolady na godzinę

Oblewanie czekoladą
Pomati : system do oblewania czekoladą
-
Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne, boczne i dolne czekoladą
-
Zintegrowany z temperówką do czekolady T8, T10, T20, T35
-
Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s pełna synchronizacja z tunelem
-
Szerokość przenośnika od 180 mm do 320 mm
-
System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy
-
Regulowany nadmuch do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali
-
Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów
-
Aplikacja do dekorowania np. ciastek, babek, ciast, batonów
-
Prosta konstrukcja łatwa do mycia
-
Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności

