Czekoladowe technologie

50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Oblewanie czekoladą

Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych - pralin czekolad - batonów

Oblewanie czekoladą cast, tortów, ciastek

OBLEWANIE CZEKOLADĄ

Oblewanie czekoladą

Temperówki Pomati T8, T10, T20, T35 są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to niezawodność i prostota obsługi. 

Doskonale sprawdzają się w procesie oblewania zatemperowana czekoladą. 

Urządzenie może być wyposażone w dodatkowe przystawki, dozującą i dekorującą. 

 

Wyposażając stanowisko w tunel chłodniczy Pomatii stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, ciast oblanych czekoladą, ciastek. śliwki w czekoladzie i innych owoców.

Pomati : system do oblewania czekoladą :

  • Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne,  boczne i dolne czekoladą

  • Zintegrowany z temperówką do czekolady T8, T10, T20, T35

  • Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s

  • Szerokość przenośnika od 180 mm do 320 mm

  • System sterowania Start i Stop

  • Regulowany nadmuch  do zgarniania nadmiaru czekolady

  • Dmuchawa z regulowaną wysokością

  • Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów

  • Prosta konstrukcja łatwa do  mycia

  • Małe ( kompaktowe ) wymiary

 
Oblewanie czekoladą

OBLEWANIE CZEKOLADĄ

Temperówki do czekolady

  • Wykonane ze stali nierdzewnej  w gat. 304.

  • Pojemność zbiornika od 9 kg do 50 kg

  • Podgrzewany stół wibracyjny

  • Programowane dozowanie lub manualne za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady

  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.

  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia.

  • Opcjonalnie system do oblewania czekoladą

  • Akcesoria do dekoracji

  • Moc od 1,2 kW do 3,5 kW

  • zasilanie 400 V / 50 Hz

Oblewanie czekoladą

System do oblewania wyrobów składa się z  :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  3. Głowica do tworzenia wzorów - opcja

  4. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  5. Lampy grzewczej 

  6. Tunelu chłodniczego Pomati

  7. Wydajność do 170 kg czekolady na godzinę

OBLEWANIE CZEKOLADĄ

Linia do oblewanie czekoladą
Linia do oblewanie czekoladą

Sigep 2020

Oblewarka czekolady
Oblewarka czekolady

ZPC Otmuchów

Dozownik czekolady
Dozownik czekolady

Pomati

Linia do oblewanie czekoladą
Linia do oblewanie czekoladą

Sigep 2020

1/10

OBLEWANIE CZEKOLADĄ