top of page

Linia do oblewania czekoladą

Oblewanie-czekolada
Oblewanie-czekolada

OBLEWARKI DO CZEKOLADY

POMATI

Nasza oferta urządzeń do  produkcji wyrobów czekoladowych to Oblewarki do czekolady, Dozowniki One Shot do produkcji pralin, temperówki do czekolady, tunele chłodnicze i  komory chłodnicze , drażetkarki, oraz karuzele do figur czekoladowych.

CZEKOLADOWE TECHNOLOGIE POMATI

Oblewanie-czekolada

Linia do oblewania czekoladą

Temperówki Pomati T8, T10, T20, T35 są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to niezawodność i prostota obsługi.

Doskonale sprawdzają się w procesie oblewania zatemperowana czekoladą. Urządzenie może być wyposażone w dodatkowe przystawki, dozującą i dekorującą. Wyposażając stanowisko w tunel chłodniczy Pomatii stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, ciast oblanych czekoladą, ciastek. śliwki w czekoladzie i innych owoców.

System do oblewania czekoladą

Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  1. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  2. Głowica do tworzenia wzorów - opcja

  3. Systemy nadmuchu do tworzenia fal dekoracyjncyh.

  4. Lampy grzewczej 

  5. Tunelu chłodniczego Pomati

  6. Wydajność do 170 kg czekolady na godzinę

Oblewanie-czekolada

Oblewanie czekoladą

Pomati : system do oblewania czekoladą

  • Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne,  boczne i dolne czekoladą

  • Zintegrowany z temperówką do czekolady T8, T10, T20, T35

  • Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s pełna synchronizacja z tunelem

  • Szerokość przenośnika od 180 mm do 320 mm

  • System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy

  • Regulowany nadmuch  do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali

  • Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów

  • Aplikacja do dekorowania np. ciastek, babek, ciast, batonów

  • Prosta konstrukcja łatwa do  mycia

  • Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności

Oblewanie-czekolada
bottom of page