Powlekanie czekoladą

Drażetkarki Powlekarki

bęben drażetkarski obtacza czekoladą orzechy, migdały, draże, pastylki, kawę, dmuchany ryż...itp

Drażetkarka_60_kg.png

DRAŻETKARKI

Drażetkarka BA - 60 kg

Pojemność bębna 60 kg

Powlekarki - drażetkarki  obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a  w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna  60 kg

Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika. 

Urządzenie służące do konfekcjonowania i powlekania czekoladą do 60 kg produktu,

gotowego w cyklu produkcyjnym (wyroby o ciężarze większym lub równym migdałowi).

Służy do produkcji: wyrobów pokrytych powłoką cukrową, do powlekania czekoladą orzechów, migdałów, dmuchanego ryżu, ciastek i wielu innych produktów.

 

Produkty do powlekania wprowadza się do stalowego bębna obrotowego.

Urządzenie jest wyposażone w system wentylacyjny ciepłego powietrza oraz zintegrowany system chłodzenia, z możliwością kontroli temperatury na wyświetlaczu umożliwiający wybór

nadmuchu gorącym powietrzem, w temperaturze pokojowej lub chłodnym powietrzem.

Model BA 60 RIB

Napięcie: 380V
Zasilanie: 3,5kW
Waga: 220kg
Wymiary: 1200x1500x1800h

DRAŻETKARKI

Drażetkarka BA - 60

Obtacza czekoladą orzechy, migdały, draże, pastylki, kawę, dmuchany ryż...itp

Urządzenie służące do konfekcjonowania i powlekania czekoladą do 60 kg produktu,

gotowego w cyklu produkcyjnym (wyroby o ciężarze większym lub równym migdałowi).

Służy do produkcji: wyrobów pokrytych powłoką cukrową, do powlekania czekoladą orzechów, migdałów, dmuchanego ryżu, ciastek i wielu innych produktów

Trwała struktura urządzenia wykonana z aluminium oraz ze stali
nierdzewnej.
-  bęben do obróbki produktu wykonany ze stali nierdzewnej
-  system wentylacyjny ciepłego powietrza oraz temperatury otoczenia
-  zintegrowany system chłodzenia: możliwość wyboru nadmuchu

   powietrzem gorącym, w temperaturze pokojowej lub chłodnym

   (zimne powietrze przyspiesza proces utwardzania czekolady).
-  regulacja prędkości bębna (transformator)
-  kontrola temperatury powietrza (termostat)
-  regulacja prędkości powietrza
-  automatyczne opróżnienie bębna z produktu, poprzez jego
   przechylenie.

DRAŻETKARKI

DRAŻETKARKI

        © 2030 Pomati

Informacje :

Pomati

Szkolenia

Kontakt z nami

Dowiedz się więcej

Oferta :

Temperówki do czekolady

Dozowniki One Shot

Tunele chłodnicze

Oblewarki do czekolady

Kategorie :

Czekolady

Praliny i pralinki

Drażetkarki

Promocje

  • Facebook Social Ikona
  • YouTube Ikona społeczna
Drażetkark Ba 60 Rollermac