Oblewarka do pomady i czekolady
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

Drażetkarki


Drażetkarki
Powlekarki - drażetkarki obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna 60 kg.
Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika.
Powlekarki drażetkarki
Trwała struktura wykonana z aluminium avional (wysoce wytrzymałego stopu aluminium, miedzi, magnezu i silikonu), oraz ze stali nierdzewnej.
Bęben do obróbki produktu wykonany jest ze stali nierdzewnej, okrągły.
Produkcja powlekanie

W celu przyspieszenia i usprawnienia procesu urządzenie wyposażono w elektroniczną regulację prędkości oraz system łatwego wyciągania bębna, co umożliwia jego szybką wymianę, (jeśli trzeba np. nabłyszczyć produkt końcowy i/lub zmienić np. typ / kolor czekolady bez uprzedniego mycia bębna i / lub przejść do innego urządzenia).
System wentylacyjny ciepłego powietrza regulujący prędkość nawiewu oraz temperaturę, służący np. do procesu „wygładzania” oraz nabłyszczenia produktu.
Urządzenie jest również wyposażone w zintegrowany system chłodzenia, z możliwością kontroli temperatury na wyświetlaczu - umożliwiający wybór nadmuchu gorącym powietrzem, w temperaturze pokojowej, lub schłodzonym.
Automatyczne opróżnienie bębna + wysuwana szuflada (pomocna przy opróżnianiu).
System wentylacyjny ciepłego powietrza regulujący prędkość nawiewu oraz temperaturę, służący np. do procesu „wygładzania” oraz nabłyszczenia produktu.
Urządzenie jest również wyposażone w zintegrowany system chłodzenia, z możliwością kontroli temperatury na wyświetlaczu (umożliwiający wybór nadmuchu gorącym powietrzem, w temperaturze pokojowej lub schłodzonym).
Automatyczny System Natryskowy
Spryskiwacz automatyczny zewnętrzny do czekolady, opis:
wyposażony w ciśnieniowy zbiornik od 9 do 18 kg
niski poziom wytwarzanego hałasu
możliwość regulacji granulometrii czekolady
łatwy do wymiany i wyciągania bęben (prostsze czyszczeni i/lub zmiana koloru)
wymagany kompresor powietrza, niewielki o pojemności 24 l
(należy dostarczyć we własnym zakresie)
urządzenie opatentowane przez producenta.

