DRAŻETKARKI
Drażetkarka 15 kg
Powlekarki - drażetkarki obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna 15 kg.
Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika.

Trwała struktura wykonana z aluminium avional (wysoce wytrzymałego stopu aluminium, miedzi, magnezu i silikonu), oraz ze stali nierdzewnej.
Bęben do obróbki produktu wykonany jest ze stali nierdzewnej, okrągły.
W celu przyspieszenia i usprawnienia procesu urządzenie wyposażono w elektroniczną regulację prędkości oraz system łatwego wyciągania bębna, co umożliwia jego szybką wymianę, (jeśli trzeba np. nabłyszczyć produkt końcowy i/lub zmienić np. typ / kolor czekolady bez uprzedniego mycia bębna i / lub przejść do innego urządzenia).
System wentylacyjny ciepłego powietrza regulujący prędkość nawiewu oraz temperaturę, służący np. do procesu „wygładzania” oraz nabłyszczenia produktu. Urządzenie jest również wyposażone w zintegrowany system chłodzenia, z możliwością kontroli temperatury na wyświetlaczu - umożliwiający wybór nadmuchu gorącym powietrzem, w temperaturze pokojowej, lub schłodzonym.
DRAŻETKARKI
Drażetkarka BA- 15
Trwała struktura wykonana z aluminium avional (wysoce wytrzymałego stopu aluminium, miedzi, magnezu i silikonu), oraz ze stali nierdzewnej.
Bęben do obróbki produktu wykonany jest ze stali nierdzewnej, okrągły.
W celu przyspieszenia i usprawnienia procesu urządzenie wyposażono w elektroniczną regulację prędkości oraz system łatwego wyciągania bębna, co umożliwia jego szybką wymianę, (jeśli trzeba np. nabłyszczyć produkt końcowy i/lub zmienić np. typ / kolor czekolady bez uprzedniego mycia bębna i / lub przejść do innego urządzenia).
System wentylacyjny ciepłego powietrza regulujący prędkość nawiewu oraz temperaturę, służący np. do procesu „wygładzania” oraz nabłyszczenia produktu. Urządzenie jest również wyposażone w zintegrowany system chłodzenia, z możliwością kontroli temperatury na wyświetlaczu - umożliwiający wybór nadmuchu gorącym powietrzem, w temperaturze pokojowej, lub schłodzonym.

DRAŻETKARKI
Drażetkarka BA- 15 FR Automat
Obtacza czekoladą orzechy, migdały, draże, pastylki, kawę, dmuchany ryż...itp

Powlekarki - drażetkarki obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna 15 kg.
Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika.
Automatyczny System Natryskowy
Spryskiwacz automatyczny zewnętrzny do czekolady, opis:
- wyposażony w ciśnieniowy zbiornik od 9 do 18 kg
- niski poziom wytwarzanego hałasu
- możliwość regulacji granulometrii czekolady
- łatwy do wymiany i wyciągania bęben (prostsze czyszczeni
i/lub zmiana koloru)
- wymagany kompresor powietrza, niewielki o pojemności 24 l
(należy dostarczyć we własnym zakresie)
- urządzenie opatentowane przez producenta.

Model BA 15 F-S
Napiecie: 380V
Waga: 100kg
Wymiary: mm800X650X1700h