powlekanie czekoladą

Drażetkarki Powlekarki

bęben drażetkarski obtacza czekoladą orzechy, migdały, draże, pastylki, kawę, dmuchany ryż...itp

Drażetkarka BA - 100 /200 kg

Pojemność bębna 100  i 200 kg

Powlekarki - drażetkarki  obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a  w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna  100 i  200 kg

Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika. 

Urządzenie służące do konfekcjonowania i powlekania czekoladą do 200 kg produktu,

gotowego w cyklu produkcyjnym (wyroby o ciężarze większym lub równym migdałowi).

Służy do produkcji: wyrobów pokrytych powłoką cukrową, do powlekania czekoladą orzechów, migdałów, dmuchanego ryżu, ciastek i wielu innych produktów.

 

Produkty do powlekania wprowadza się do stalowego bębna obrotowego.

Urządzenie jest wyposażone w system wentylacyjny ciepłego powietrza oraz zintegrowany system chłodzenia, z możliwością kontroli temperatury na wyświetlaczu umożliwiający wybór

nadmuchu gorącym powietrzem, w temperaturze pokojowej lub chłodnym powietrzem.

Model BA 100

Napięcie: 380V
Zasilanie: 8kW
Waga: 300kg
Wymiary w mm: 1400x1800x1800 h

Model BA 200

Napięcie: 380V
Zasilanie: 10kW
Waga: 400kg
Wymiary w mm: 2100x2300x2200 h

drażetkarki powlekarki

Drażetkarki BA - 100 i 200 kg

Obtacza czekoladą orzechy, migdały, draże, pastylki, kawę, dmuchany ryż...itp

Urządzenie służące do konfekcjonowania i powlekania czekoladą do 60 kg produktu,

gotowego w cyklu produkcyjnym (wyroby o ciężarze większym lub równym migdałowi).

Służy do produkcji: wyrobów pokrytych powłoką cukrową, do powlekania czekoladą orzechów, migdałów, dmuchanego ryżu, ciastek i wielu innych produktów

Trwała struktura urządzenia wykonana z aluminium oraz ze  stali nierdzewnej.
- bęben do obróbki produktu wykonany ze stali
 nierdzewnej
- system wentylacyjny ciepłego powietrza oraz

  temperatury otoczenia
- możliwość wyboru nadmuchu powietrzem

  gorącym i w temperaturze pokojowej.
- regulacja prędkości bębna (transformator)
- kontrola temperatury powietrza (termostat)
- regulacja prędkości powietrza

- modele 100 S i 200 S są dodatkowo wyposażone    w otwór         odprowadzający ułatwiający rozładunek

drażetkarki powlekarki

drażetkarki powlekarki

Informacje :

Pomati

Szkolenia

Kontakt z nami

Dowiedz się więcej

Oferta :

Temperówki do czekolady

Dozowniki One Shot

Tunele chłodnicze

Oblewarki do czekolady

Kategorie :

Czekolady

Praliny i pralinki

Drażetkarki

Promocje

        © 2023 BMC Polska

  • Facebook Social Ikona
  • YouTube Ikona społeczna