top of page

POMATI

Automatyczna produkcja Pralin

Technologia Pomati

Dozowniki do produkcji pralin

Dozowniki typu One Shot:

Oferujemy trzy modele dozowników typu One Shot o wydajnościach od 37 do 140 kg na godzinę, gotowych pralin, lub 100 kg. nadziewanych czekolad. Od 120 do 360 form na godzinę.


Zastosowanie w pracowniach czekolady, cukierniach, zakładach produkcji przemysłu cukierniczego.

  • Dozowniki One Shot OSD - 0  wydajność do 37 kg/h.

  • Dozowniki One Shot OSD - 5  wydajność do 70 kg/h.

  • Dozowniki One Shot OSD - 10 wydajność do 140 kg/h.

Linia do produkcji pralin

Oblewanie-czekolada-oblewarka
MASZYNY & URZADZENIA CUKIERNICZE
Temperowka-do-czekolady-oblewanie

Automatyczna produkcja pralin

Technologia Pomati

Dozowniki do produkcji pralin

Dozowniki Typu One Shot to natychmiastowa produkcja pralin. Urządzenie w jednym takcie buduje korpus czekoladowy, wypełniając nadzieniem tworząc nadziewaną pralinę, lub czekoladę.

Prawdziwa rewolucja Pomati polega na wykorzystaniu technologii One Shot, która pozwala wyprodukować do 140 kg. czekoladek na godzinę.


Nasze maszyny do pralin pozwalają na automatyczną produkcję pralin, trufli, nadziewanych czekoladek, tabliczek czekolady oraz wszelkich innych produktów cukierniczych np makaroników.


Urządzenie do produkcji czekolad T-line

Linia do produkcji pralin: w skład automatycznej linii do produkcji pralin wchodzą :

1. System podawania i podgrzewania form OSM z magazynkiem na formy.

2. Dozownik do produkcji pralin One Shot 5/10 OSD – Dozownik 360 form/h.

3. Stół wibracyjny poziomy OSV

4. Tunel chłodniczy dł. 12m / Szafa chłodnicza 175/275 – 108 form.

5. System automatycznego dozowania nadzienia i czekolady, połączony z dozownikiem do pralin.


Cała linia może być obsługiwana przez jedną, dwie osoby, duży czytelny wyświetlacz, proste menu, bezawaryjna praca, automatyzacja całego procesu produkcji to zalety systemu Pomati. Długość systemu 5.535 mm wraz z szafą chłodniczą.

bottom of page